Sposób przygotowania:
Babka marmurkowa z polewą czekoladową
Jajka ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dosypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Mąkę tortową oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Partiami wsypujemy mąkę do masy oraz stopniowo dolewamy olej. Miksujemy na gładką masę.
Połowę ciasta przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Do reszty ciasta dosypujemy kakao i ponownie miksujemy. Wylewamy na jasną masę wokół babki. Babkę pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40 minut.
W garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem. Wsypujemy kakao i energicznie mieszamy aby polewa się nie przypaliła. Dolewamy mleko i ponownie mieszamy. Gotujemy około minuty. Ciepłą oblewamy babkę.
Połowę ciasta przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Do reszty ciasta dosypujemy kakao i ponownie miksujemy. Wylewamy na jasną masę wokół babki. Babkę pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40 minut.
W garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem. Wsypujemy kakao i energicznie mieszamy aby polewa się nie przypaliła. Dolewamy mleko i ponownie mieszamy. Gotujemy około minuty. Ciepłą oblewamy babkę.