szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babka jogurtowa z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Babka jogurtowa świetnie pasuje do popołudniowej kawki. Jest puszysta, lekko wilgotna i bardzo prosta do przygotowania.

Babka jogurtowa z owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka jogurtowa z owocami

 

Sposób przygotowania:

Babka jogurtowa z owocami
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy do niej jajko, jogurt, olej, oraz cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, właściwie wszystkie składniki oprócz owoców. Wszystko dokładnie mieszamy drewnianą łyżką, a gdy składniki się połączą przekładamy do foremki. Truskawki myjemy i kroimy na połówki, borówki myjemy, a rabarbar obieramy i kroimy na plasterki. Na cieście poukładać (powbijać) owoce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Babka jogurtowa z owocami
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy łyzką
Babka jogurtowa z owocami
Wszystkie owoce przygotowujemy truskawki myjemy i kroimy
Babka jogurtowa z owocami
Ciasto przekładamy do foremki i układamy na wierzchu owoce
Babka jogurtowa z owocami
Babkę kiedy ostygnie posypujemy cukrem pudrem