Sposób przygotowania:
Babka jogurtowa
Białka ubić na sztywno, dodac cukier, żóltka i dalej ubijać ok. 10 minut. Mąkę wymieszać z budyniami i proszkiem do pieczenia.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę, jogurt i olej , aż do wyczerpania składników.Wyłożyć do formy , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w temperaturze 180st.C. Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polukrować Ja dodatkowo ozdobiłam różami marcepanowymi.
anullka7
astra
Gabi99
To znaczy?Bo nie wiem o co Ci chodzi znajomo?
Gabi99
msewka
Gabi99
Tak ja robiłam w małej foremce,a mi podsunięto pomysł żeby babkę odwrócić i dodać ucho z ciasta to będzie koszyczek i chyba to wypróbuje na święta.tak dla dekoracji no i do zjedzenia.Babka jest naprawdę pyszna i własnie wilgotna.
msewka
Oue
moli
kaskam
easy_maniek
Iv
Gabi99
Kolejna która nie umie piec to nie poleca jak by mi nie wyszła to bym też nie polecała Widac nie piekarki z was hi hi
easy_maniek
zbysiowa
czy nadal ubijać, czy mieszać te składniki?
easy_maniek