Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babka kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis stosowany od pokolen - niezawodny

Babka kakaowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka kakaowa

 

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa
Jajka ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, aromat i kakao. Dalej mieszamy (cały czas w jedną stronę), a gdy ciasto zrobi się gładki dodajemy wrzącą margarynę. lejemy bardzo wolnym strumieniem aby ciasto się nie zaparzyło. Następnie wylewamy ciasto na wąską blaszkę, posmarowaną margaryną. Pieczemy 45 minut w temp 180*
Babka kakaowa
przepis stosowany od pokolen
Babka kakaowa
babka
Babka kakaowa
która zawsze wychodzi

Tagi:

jajko jajka