Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Babka kakaowa w polewie czekoladowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babka jest dobra nie tylko od święta. Gotowe ciasto można ozdobić według własnego uznania

Babka kakaowa w polewie czekoladowej

Składniki:

Babka kakaowa w polewie czekoladowej

 

 

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa w polewie czekoladowej
Kakao, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną wymieszać. Aromat i proszek do pieczenia rozmieszać z mlekiem. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo jajka. Gdy utarte, dodać mąki i mleko, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu, oblać polewą czekoladową.

Tagi:

jajko jajka