Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babka kakaowo - bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna baba wielkanocna z bananową nutą.

Babka kakaowo - bananowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka kakaowo - bananowa

 

Sposób przygotowania:

Babka kakaowo - bananowa
Jajka miksujemy z cukrem na puch, następnie dodajemy mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy. Rozpuszczoną, wrzącą margarynę wolnym strumieniem wlewamy do ciasta i ciągle miksujemy. Na sam koniec dodajemy kakao i bardzo dokładnie mieszamy. Z banana zdejmujemy skórkę i kroimy go w kostkę - dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wlewamy do wysmarowanej formy na babkę i pieczemy 50-60 minut w temp 180*. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy.
Babka kakaowo - bananowa
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Babka kakaowo - bananowa
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Babka kakaowo - bananowa
Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy..

Tagi:

jajko jajka