zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Babka kapuściana z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Babka kapuściana z mięsem

Babka kapuściana z mięsem

Składniki:

Babka kapuściana z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Babka kapuściana z mięsem
Z kapusty wyciac glab,obgotowac w calosci.Mieso mielone doprawic jak na kotlety,dodac jajka i bulke,wyrobic.Ryz ugotowac,dodac kasze,podsmazyc cebule z marchewka oraz pokrojone liscie kapusty i pokrojone,obrane ze skory pomidory.Doprawic do smaku.Wysmarowac maslem forme na babke,wysypac bulka, wylozyc liscmi,nalozyc na nie farsz miesny,a nastepnie ryzowy.Wystajacymi liscmi nakryc farsz,posmarowac cienka warstwa masla roslinnego,piec w temp 180-200st. okolo 80min.