Sposób przygotowania:
babka kawowa
Zagotować szklanki
wody, rozpuścić kawę.
Utrzeć miękki tłuszcz z cukrem i cukrem waniliowym na masę, dodawać stopniowo jajka. Dodać ostudzoną kawę i migdały. Zmieszać mąkę proszek i kakao, dodać do masy, dodać skórkę z cytryny. Wymieszać.
Formę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto ok. 2 litry. Piec w 175 stopniach C 1 - 1 1/2 godz.
wody, rozpuścić kawę.
Utrzeć miękki tłuszcz z cukrem i cukrem waniliowym na masę, dodawać stopniowo jajka. Dodać ostudzoną kawę i migdały. Zmieszać mąkę proszek i kakao, dodać do masy, dodać skórkę z cytryny. Wymieszać.
Formę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto ok. 2 litry. Piec w 175 stopniach C 1 - 1 1/2 godz.