Sposób przygotowania:
Babka latte-macchiato z migdałami
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Formę do babki natłuścić, obsypać mąką. CIEMNE CIASTO: Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na kremową masą. Dodawać po 1 żółtku i ucierać. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dodać do masy razem z migdałami. Wymieszać, ciasto wlać do formy. CIASTO MOKKA: Białka ubić na sztywną pianę. Wsypać cukier i ubijać do chwili rozpuszczenia się cukru. Mąkę wymieszać z kawą, wsypać na pianę, dodać migdały całość delikatnie połączyć. Masę wyłożyć na ciemne ciasto, wygładzić. Babkę piec około 50minut. Ciasto wystudzić w formie, wyłożyć na paterę. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu i posmarować górę ciasta. Babkę udekorować drażami i odstawić aby polewa całkowicie zastygła.