Sposób przygotowania:
Babka marmurkowa.
Mąkę zmieszać z proszkiem.
Masło utrzeć dodając żółtka, cukier, cukier waniliowy, olejek. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć. Ubić i dodać pianę, przesypać mąkę lekko wymieszać. 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, resztę wymieszać z kakao i włożyć na wierzch ciasta jasnego. Piec 30-40 minut w temperaturze 170-190 stopni. Gdy ciasto jest suche, wyjąć. Smacznego
Masło utrzeć dodając żółtka, cukier, cukier waniliowy, olejek. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć. Ubić i dodać pianę, przesypać mąkę lekko wymieszać. 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, resztę wymieszać z kakao i włożyć na wierzch ciasta jasnego. Piec 30-40 minut w temperaturze 170-190 stopni. Gdy ciasto jest suche, wyjąć. Smacznego
A.B.