ciachaoliwki

ciachaoliwki

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Babka marmurkowa.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Babka jak to babka każdemu smakuje nie każdemu wychodzi. :)

Babka marmurkowa.

Składniki:

Babka marmurkowa.

 

  • 25 dkg mąki
  • 10 dkg margaryny lub masła
  • 12 dkg cukru pudru
  • olejek migdałowy
  • cukier waniliowy
  • 2 duże jaja
  • 1/2 paczki proszku spulchniającego
  • 1/8 l kwaśnego mleka
  • 2 dkg kakao
  • 2 dkg margaryny i bułki tartej do formy

 

Sposób przygotowania:

Babka marmurkowa.
Mąkę zmieszać z proszkiem.
Masło utrzeć dodając żółtka, cukier, cukier waniliowy, olejek. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć. Ubić i dodać pianę, przesypać mąkę lekko wymieszać. 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, resztę wymieszać z kakao i włożyć na wierzch ciasta jasnego. Piec 30-40 minut w temperaturze 170-190 stopni. Gdy ciasto jest suche, wyjąć. Smacznego

Tagi:

tarta