Sposób przygotowania:
Babka marmurkowa lukrowana
Margarynę ucieramy z cukrem .Dodajemy do tego żółtka i oby dwie mąki przedtem zmieszane z proszkiem do pieczenia i ucieramy wszystko tak długo aż wyjdzie puszysta masa ,
potem wlewamy mleko i zostawiamy a między czasie ubijamy z białek sztywną pianę i delikatnie wlewamy do reszty powoli mieszając i tak 2/3 ciasta wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blachy a z masy której nam została dodajemy do niej kakao i wylewamy na górę bardzo powoli wkładamy wszystko do piekarnika i pieczemy na około 40 minut (wiadomo kiedy będzie gotowe ) na samym końcu polewamy lukrem tyle ile kto lubi i gotowe
potem wlewamy mleko i zostawiamy a między czasie ubijamy z białek sztywną pianę i delikatnie wlewamy do reszty powoli mieszając i tak 2/3 ciasta wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blachy a z masy której nam została dodajemy do niej kakao i wylewamy na górę bardzo powoli wkładamy wszystko do piekarnika i pieczemy na około 40 minut (wiadomo kiedy będzie gotowe ) na samym końcu polewamy lukrem tyle ile kto lubi i gotowe