LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Babka marmurkowa lukrowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tym razem babka marmurkowa lukrowana tyle i kto lubi

Babka marmurkowa lukrowana

Składniki:

Babka marmurkowa lukrowana

 

Sposób przygotowania:

Babka marmurkowa lukrowana
Margarynę ucieramy z cukrem .Dodajemy do tego żółtka i oby dwie mąki przedtem zmieszane z proszkiem do pieczenia i ucieramy wszystko tak długo aż wyjdzie puszysta masa ,

potem wlewamy mleko i zostawiamy a między czasie ubijamy z białek sztywną pianę i delikatnie wlewamy do reszty powoli mieszając i tak 2/3 ciasta wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blachy a z masy której nam została dodajemy do niej kakao i wylewamy na górę bardzo powoli wkładamy wszystko do piekarnika i pieczemy na około 40 minut (wiadomo kiedy będzie gotowe ) na samym końcu polewamy lukrem tyle ile kto lubi i gotowe

Tagi:

jajko jajka