lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Babka migdałowa 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna babka migdałowa na deser...

Babka migdałowa 2

Składniki:

Babka migdałowa 2

 

Sposób przygotowania:

Babka migdałowa 2
Migdały sparzyć i odstawić na 20 minut, a następnie odcedzić je. Wyparzone migdały orać i drobno posiekać. Cukier oraz żółtka ubić ze sobą bardzo dokładnie i dodać do tego posiekane migdały. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. W następnej kolejności dodać do masy również mąkę pszenną. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Formę dokładnie nasmarować margaryną i posypać bułką tartą. Zrobione ciasto, dobrze wymieszane przelać do formy i piec w piekarniku nagrzanym nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 40 minut. Dwa białka ubić na sztywną pianę i wymieszać ją z cukrem pudrem. Z połówki cytryny wycisnąć sok, a później wymieszać go z białkami wymieszanymi z cukrem pudrem. Masą tą polać upieczoną babkę i przyozdobić płatkami migdałowymi,.

Tagi:

jajko tarta jajka