Sposób przygotowania:
Babka mojej mamy
Jajka z cukrem zmiksować na kremową puszystą masę.
Nie przerywając miksowania dodawać porcjami resztę składników. Na koniec dodać aromat.
Formę babkową wysmarować tłuszczem i wysypać odrobiną tartej bułki.
Przelać ciasto do formy i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu można babkę posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub lukrem.
Zależnie od tego co kto lubi.
Nie przerywając miksowania dodawać porcjami resztę składników. Na koniec dodać aromat.
Formę babkową wysmarować tłuszczem i wysypać odrobiną tartej bułki.
Przelać ciasto do formy i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu można babkę posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub lukrem.
Zależnie od tego co kto lubi.