Sposób przygotowania:
Babka orzechowa.
Ciasto drożdżowe można przygotować wg mojego przepisu zmieniając tylko składniki (link poniżej). 3/4 orzechów posiekać. Marcepan pokruszyć, utrzeć ze 100 ml mleka, dodać orzechy, rum i białko, dokładnie wymieszać. Formę z kominkiem na babkę (o średnicy 23 cm) natłuścić, wysypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować na placek 60x60 cm, rozsmarować nadzienie, ciasto zwinąć jak roladę, przekroić. Obie części ułożyć w formie jedna na drugiej, odstawić na 15 min, aby ciasta się połączyły.Piec 45 min w temp. 180°C,wyjąć, ostudzić. Polewę stopić, polać babkę, udekorować całymi lub posiekanymi orzechami. Ciasto drożdżowe: https://gotujmy.pl/ciasto-drozdzowe,przepisy-ciasta-drozdzowe-przepis,130542.html