Anka17

Anka17

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Babka piaskowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Babka piaskowa idealna na Wielkanoc jak i deser do popołudniowej kawy.

Babka piaskowa

Składniki:

Babka piaskowa

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa
Margarynę utrzeć z cukrem, a następnie ucierać dalej z żółtkami. Make ziemniaczaną wymieszać z przesianą mąką pszenną i z proszkiem do pieczenia. Wsypać do utartej masy i dokładnie wymieszać. Ubić sztywną pianę z białek i połączyć ja delikatnie z ciastem. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku ok. 40-50 minut. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.