Sposób przygotowania:
Babka piaskowa
W robocie kuchennym utrzeć masło z cukrem pudrem na miękką masę, ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku. Dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia. Ucieramy przez kolejne 5 minut. Na koniec dodajemy aromat pomarańczowy i ubitą z białek pianę. Składniki mieszamy raz jeszcze. Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką , wylewamy ciasto i wsadzamy do wcześniej nagrzanego piekarnika na 160 - 170 st na 50 minut (UWAGA: ja piekę w piekarniku z wiatrakiem, wiec w normalnym piekarniku temperaturę trzeba zwiększyć do ok 180 st.!!) Jak ciasto się zrumieni wyciągamy z piekarnika i zostawiamy w formie do ostygnięcia. Po około 15 minutach wyciągamy z formy i posypujemy cukrem pudrem.
misia53
vi
ooo tak..to tak jak ja...i tak w kólko...