basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Babka piaskowa I

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na babkę piaskową.

Babka piaskowa I

Składniki:

Babka piaskowa I

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa I
Margarynę i olej utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę, dodać żółtka i ucierać dalej aż masa stanie się puszysta. Dodawać stopniowo zmieszane mąki z proszkiem do pieczenia, pomiędzy dodawaniem mąki wlać śmietanę. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do masy delikatnie ją mieszając. Karbowaną foremkę posmarować margaryną i posypać bułką tartą, wlać masę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-45 minut.