basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Babka piaskowa IV

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna babka Wielkanocna wersja czwarta

Babka piaskowa IV

Składniki:

Babka piaskowa IV

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa IV
Całe jajka utrzeć pałką na puszystą masę razem z cukrem i połączyć z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Margarynę rozpuścić w rondelku i przestudzić, następnie wlać ją do przygotowanego ciasta i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Foremkę karbowaną posmarować margaryną i posypać bułką tartą, wlać do niej gotowe ciasto i wstawić do nagrzanego do 190 stopni C piekarnika i piec około 40-45 minut.