primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Babka piaskowa (wielkanocna)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna babka piaskowa. Świetnie nadaje się na świąteczny stół. Łatwa do zrobienia i nie zajmuje dużo czasu. .

Babka piaskowa (wielkanocna)

Składniki:

Babka piaskowa (wielkanocna)

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa (wielkanocna)
Jajka utrzeć z cukrem i margaryną. Dodać do nich mąkę, mleko, proszek do pieczenia i wszystko razem dokładnie utrzeć. Na samym końcu wsypać rodzynki oraz orzechy i wymieszać. Wlać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Piec ok. 60 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni.