CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Babka piaskowo-makowo-kokosowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Trudno się jej oprzeć, jest wyjątkowo krucha, delikatna. Mix smaków, kokos, migdał i mak. Najlepsza jest z mlekiem lub jogurtem.

Babka piaskowo-makowo-kokosowa

Składniki:

Babka piaskowo-makowo-kokosowa

babka

lukier

Sposób przygotowania:

Babka piaskowo-makowo-kokosowa
Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzeć, dodając stopniowo jaja, cukier, mąki, mleko. Do utartego ciasta wsypać mak z kokosem. Jeszcze raz dokładnie utrzeć ciasto i wylać do dwóch foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką. Piec około 50 minut w 170-180 C.

Lukier.

Cukier puder wymieszać z niewielką ilością mleka i soku z cytryny.

Ostudzoną babkę polać lukrem i udekorować wzorkami z masy cukrowej.

Tagi:

ciasto babka