Sposób przygotowania:
Sernik alzacki z polewą czekoladowąSpód:
Mąkę, cukier i masło/margarynę wymieszać , a następnie ostrożnie połączyć z mlekiem.
Wszystko razem zagnieść i schłodzić w lodówce przez około 10-15 minut.
Po tym czasie formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić (spód oraz boki) zimnym ciastem.
Ciasto nakłuć widelcem.
Masa serowa:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera, jedynie do połączenia się całości.
Całość:
Masę serową przełożyć na ciasto i wyrównać.
Pieczeniei i dekoracja:
Sernik piec w rozgrzanym piekarniku przez 50-60 minut w temperaturze 190 stopni.
Gotowe ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i udekorować polewą - rozpuszczoną czekoladą i wymieszaną ze śmietanką..
gusia1000
SylaUla
Di bloguje
monikaT83