Sposób przygotowania:
Babka śmietankowa
Masło rozpuszczamy i smarujemy foremkę posypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka dodajemy stopniowo cukry.Jak białka będą dobrze ubite dodajemy żółtka chwilę jeszcze ubijamy. Do ubitych jajek dodajemy stopniowo śmietanę i cały czas ubijamy mikserem.Do masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i posypką czekoladową,mieszamy ale już ręcznie.Masę przekładamy do foremki.Piekarnik nagrzewamy 175 st wkładamy foremkę i pieczemy około 60 minut. Babkę po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. POLECAM!!!!
zbysiowa
gosia56
Ależ proszę bardzo jeszcze jest ;)
gusia1000
gosia56
Dziękuję Gusia babka była naprawdę pyszna.