Sposób przygotowania:
Babka truskawkowa
margarynę utrzyj z połową cukru i 4 żółtkami.
Dodaj mąkę, proszek, sok z cytryny i pianę z białek. Ciasto przełóż do wysmarowanej i wysypanej bułka tartą formy.
Piecz 45min w 180stC.
5żółtek ubij na parze z resztą cukru.
Masło utrzyj, dodaj wystudzone żółtka.
Ciasto przekrój na trzy części
Truskawki oczyść i zmiksuj z masą jajeczną.
Masą przekładaj ciasto, każdą warstwę posyp pokrojonymi w drobno truskawkami.
Wierzch ciasta posmaruj pozostałym kremem.
Posyp migdałami.
Udekoruj truskawkami.
Dodaj mąkę, proszek, sok z cytryny i pianę z białek. Ciasto przełóż do wysmarowanej i wysypanej bułka tartą formy.
Piecz 45min w 180stC.
5żółtek ubij na parze z resztą cukru.
Masło utrzyj, dodaj wystudzone żółtka.
Ciasto przekrój na trzy części
Truskawki oczyść i zmiksuj z masą jajeczną.
Masą przekładaj ciasto, każdą warstwę posyp pokrojonymi w drobno truskawkami.
Wierzch ciasta posmaruj pozostałym kremem.
Posyp migdałami.
Udekoruj truskawkami.