malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Babka truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kolorowa babka przekładana truskawkami

Babka truskawkowa

Składniki:

Babka truskawkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Babka truskawkowa
margarynę utrzyj z połową cukru i 4 żółtkami.
Dodaj mąkę, proszek, sok z cytryny i pianę z białek. Ciasto przełóż do wysmarowanej i wysypanej bułka tartą formy.
Piecz 45min w 180stC.
5żółtek ubij na parze z resztą cukru.
Masło utrzyj, dodaj wystudzone żółtka.
Ciasto przekrój na trzy części
Truskawki oczyść i zmiksuj z masą jajeczną.
Masą przekładaj ciasto, każdą warstwę posyp pokrojonymi w drobno truskawkami.
Wierzch ciasta posmaruj pozostałym kremem.
Posyp migdałami.
Udekoruj truskawkami.