alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Babka trzy smaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Babkę robi się bardzo szybko i jest bardzo smaczna.

Babka trzy smaki

Składniki:

Babka trzy smaki

 

 

Sposób przygotowania:

Babka trzy smaki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera na puszysto. Porcjami dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wlać roztopione letnie masło i całość dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na trzy części.Formę 30*10 cm wysmarować i wysypać kaszą manną.Wlać białe ciasto.Do drugiej części ciasta dodać mielone migdały ,wymieszać i wylać na białe ciasto.Do trzeciej części ciasta dodać kakao ,wymieszać i wylać na ciasto z migdałami Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez ok. 45 minut. Zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka