Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Babka ucierana w trzech kolorach.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kisiel żurawinowy można zastąpić kisielem o innym smaku.

Babka ucierana w trzech kolorach.

Składniki:

Babka ucierana w trzech kolorach.

 

 

Sposób przygotowania:

Babka ucierana w trzech kolorach.
Do miski wbić całe jajka, dodać cukier i dokładnie ubić. Masło rozpuścić w garnuszku i wystudzić. Ciągle ubijając dodać wystudzone masło. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej i wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej części wsypać kakao, do drugiej kisiel. Każdą część oddzielnie wymieszać. Ciasta kolejno wlewać do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut. Po ostudzeniu wyjąć z formy i oblać rozpuszczoną czekoladą.