Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Babka w trzech kolorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo łatwa do przygotowania lekka i puszysta babka. Rewelacyjny dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty.

Babka w trzech kolorach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka w trzech kolorach

 

 

Sposób przygotowania:

Babka w trzech kolorach
Masło rozpuścić i ostudzić. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Całe jajka wlać do miski, dodać oba cukry i ubijać do białości. Następnie dodać przestudzone masło i przesiane mąki, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Jedną część wymieszać z kakao, drugą z makiem. Do foremki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą wlać ciasto jasne. Następnie na środek wyłożyć ciasto ciemne i ciasto z makiem. Foremkę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20-25 minut. 
Babka w trzech kolorach
Całe jajka z cukrem waniliowym i kryształem ubić do białości
Babka w trzech kolorach
Wsypać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia
Babka w trzech kolorach
Do foremki wlać ciasto jasne na środek ciasto ciemne
Babka w trzech kolorach
Następnie na środku ciemnego włożyć ciasto z makiem