Sposób przygotowania:
Babka kolorowa
Ze składników na ciasto, żółtka oddzielić od białek, a potem miękką margarynę ucierać z cukrem kryształem, dodając po jednym żółtku. Następnie dodać olej, śmietanę i nadal ucierać. Na koniec wmieszać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do utartej już masy, delikatnie mieszając.
Ciasto podzielić na trzy równe części, do jednej dodać kisiel żółty, do drugiej, kisiel czerwony, a do trzeciej kakao.
Ciasto wykładać do średniej formy babkowej w dowolnej kolejności.
Piec około 45-50 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka, a potem odstawić do ostygnięcia.
Ze składników na polewę, czekoladę rozpuścić z mlekiem i masłem i polać nią ciasto.
Udekorować kolorową posypką.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do utartej już masy, delikatnie mieszając.
Ciasto podzielić na trzy równe części, do jednej dodać kisiel żółty, do drugiej, kisiel czerwony, a do trzeciej kakao.
Ciasto wykładać do średniej formy babkowej w dowolnej kolejności.
Piec około 45-50 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka, a potem odstawić do ostygnięcia.
Ze składników na polewę, czekoladę rozpuścić z mlekiem i masłem i polać nią ciasto.
Udekorować kolorową posypką.
Sarenka