Sposób przygotowania:
kolorowa babka cytrynowa
Forma :180 ml, bez komina
1.Jajka ubijam mikserem z cukrem i cukrem waniliowym.
2.Mąki przesiewam,mieszam z proszkiem do pieczenia.Dodaję do jajek.Zmniejszam obroty i powoli wlewam olej.
3.Owoce oprószam w mące,dodaję do ciasta.Wlewam sok z cytryny lub kwasek rozpuszczony w niewielkiej ilości wody.Mieszam.
4.Formę na babkę dokładnie smaruję olejem.Wlewam surowe ciasto do 3/4 wysokości.Piekę ok 40 min w tem 180*C.
5.W tym czasię rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej,dodaję mleko i mieszam.
6.Upieczoną babkę polewam czekoladą(lekko przestudzoną) i posypuję kolorową posypką.
1.Jajka ubijam mikserem z cukrem i cukrem waniliowym.
2.Mąki przesiewam,mieszam z proszkiem do pieczenia.Dodaję do jajek.Zmniejszam obroty i powoli wlewam olej.
3.Owoce oprószam w mące,dodaję do ciasta.Wlewam sok z cytryny lub kwasek rozpuszczony w niewielkiej ilości wody.Mieszam.
4.Formę na babkę dokładnie smaruję olejem.Wlewam surowe ciasto do 3/4 wysokości.Piekę ok 40 min w tem 180*C.
5.W tym czasię rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej,dodaję mleko i mieszam.
6.Upieczoną babkę polewam czekoladą(lekko przestudzoną) i posypuję kolorową posypką.