Sposób przygotowania:
Babka wielkanocna z jajeczkami
Białka ubijam na pianę. Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym.
Ucierając, wsypuję mąkę przesianą z proszkiem. Miksuję z roztopiony i ostudzonym masłem.
Łączę z ubitymi białkami. Trzy czwarte ciasta przekładam do natłuszczonej formy z kominkiem.
Resztę mieszam ze startą czekoladą i kakao.
Na wierzch ciasta wykładam czekoladowe, lekko mieszam.
Piekę 60 minut w 180 st. C.
Przygotowuję lukier, ucieram cukier puder z sokiem z cytryny i lukruję babkę.
Ucierając, wsypuję mąkę przesianą z proszkiem. Miksuję z roztopiony i ostudzonym masłem.
Łączę z ubitymi białkami. Trzy czwarte ciasta przekładam do natłuszczonej formy z kominkiem.
Resztę mieszam ze startą czekoladą i kakao.
Na wierzch ciasta wykładam czekoladowe, lekko mieszam.
Piekę 60 minut w 180 st. C.
Przygotowuję lukier, ucieram cukier puder z sokiem z cytryny i lukruję babkę.