Sposób przygotowania:
Babka z bananów
Obrane banany ( pamiętać o tym aby były mocno dojrzałe, miękkie) obrać i rozgnieść w misce, można widelcem, lub tak jak ja tłuczkiem do ziemniaków.
Do rozgniecionych bananów, wbić 2 jajka, dodać olej i mleko, wymieszać razem.
Osobno wymieszać mąkę, kakao, cukier, sól i proszek do pieczenia.
Wsypać wymieszane suche składniki, do miski z bananami i całość wymieszać mikserem.
Gotowe ciasto przelać do foremki ( 30 x 10cm) .
Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika, 180 st. C na jakiej 40 -45 minut.
Gotowe można polać polewą, ale nie jest to konieczne.
Ja rozłożyłam na gorącej babce kostki, gorzkiej czekolady.
Do rozgniecionych bananów, wbić 2 jajka, dodać olej i mleko, wymieszać razem.
Osobno wymieszać mąkę, kakao, cukier, sól i proszek do pieczenia.
Wsypać wymieszane suche składniki, do miski z bananami i całość wymieszać mikserem.
Gotowe ciasto przelać do foremki ( 30 x 10cm) .
Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika, 180 st. C na jakiej 40 -45 minut.
Gotowe można polać polewą, ale nie jest to konieczne.
Ja rozłożyłam na gorącej babce kostki, gorzkiej czekolady.