mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Babka z kakao

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna babka na każdą okazję.

Babka z kakao

Składniki:

Babka z kakao

 

Sposób przygotowania:

Babka z kakao
Na początku w garnku zagotować kakao z mlekiem.Po zagotowaniu zdjąć z ognia i ostudzić. Jajka utrzeć z brązowym cukrem, dodawać po trochu kakao, wsypać mąkę pszenną i bułkę tartą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać proszek do pieczenia i ponownie wymieszać.
Formę na babę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać tartą bułką. Wlać ciasto. Piekarnika nagrzać do temperatury 175 stopni i piec babkę przez około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć babkę i odstawić do wystygnięcia.Zimną polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko tarta jajka