Sposób przygotowania:
Babka z kakao
Na początku w garnku zagotować kakao z mlekiem.Po zagotowaniu zdjąć z ognia i ostudzić. Jajka utrzeć z brązowym cukrem, dodawać po trochu kakao, wsypać mąkę pszenną i bułkę tartą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać proszek do pieczenia i ponownie wymieszać.
Formę na babę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać tartą bułką. Wlać ciasto. Piekarnika nagrzać do temperatury 175 stopni i piec babkę przez około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć babkę i odstawić do wystygnięcia.Zimną polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Formę na babę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać tartą bułką. Wlać ciasto. Piekarnika nagrzać do temperatury 175 stopni i piec babkę przez około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć babkę i odstawić do wystygnięcia.Zimną polukrować lub posypać cukrem pudrem.