Sposób przygotowania:
Babka z makiem
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem, podzielić ciasto na połowę, a z jednej części odddzielić 1/3.
Do największej dodać mak i wymieszać. Do średniej dodać kakao i wymieszać.
Do najmniejszej części dodać kisiel i wymieszać.
Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Przełożyć ciasto z makiem, na środku zrobić rowek, a do niego przełożyć ciasto kakaowe i w nim także zrobić rowek, ułożyć w nim ciasto z kisielem.
Piec 50 minut w temp.180 stop.C.
Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem, podzielić ciasto na połowę, a z jednej części odddzielić 1/3.
Do największej dodać mak i wymieszać. Do średniej dodać kakao i wymieszać.
Do najmniejszej części dodać kisiel i wymieszać.
Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Przełożyć ciasto z makiem, na środku zrobić rowek, a do niego przełożyć ciasto kakaowe i w nim także zrobić rowek, ułożyć w nim ciasto z kisielem.
Piec 50 minut w temp.180 stop.C.