Sposób przygotowania:
Babka z marcepanemEtap 1:
Masło roztopić, wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie porcjami dodawać przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, a na końcu masło. Połączyć wszystkie składniki. Ciasto podzielić na dwie równe części, do pierwszej dodać kakao a drugą zmiksować ze 150 g marcepanu.
Etap 2:
Do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy przelać jasne ciasto, a następnie ciemne.
etap 3:
Wyrównać. Warstwy można lekko przemieszać. Piec w nagrzanym do 190 C piekarniku przez ok.45 minut. Wystudzić.
Etap 4:
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z niewielką ilością mleka, polać wierzch baby.
Z pozostałej części marcepanu przygotować dekorację.
ajrinwu