mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Babka z miętą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna babka z miętą-wyśmienita na obiad.

Babka z miętą

Składniki:

Babka z miętą

 

Sposób przygotowania:

Babka z miętą
Ziemniaki ścieramy tak jak na placki. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym oraz ziołowym, dodajemy miętę i dokładnie mieszamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy. Słoninę kroimy i topimy. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę cebule i kiełbasę. Do ziemniaków dodajemy jajka, mąkę, kaszę oraz kefir. Dokładnie mieszamy. Wkładamy do formy, a wierzch przykrywamy plastrami boczku. Pieczemy przez około 80 minut w temperaturze 200 stopni.