Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Babka z migdałami i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobra w smaku. Polecam...

Babka z migdałami i cynamonem

Składniki:

Babka z migdałami i cynamonem

 

  • 0,25 dag masło
  • 0,25 dag cukier
  • 0,25 dag rodzynki
  • 0,25 dag mąki pszennej
  • 0,12 dag mielonych migdałów
  • 4 szt jajka
  • 1 szt cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 4 krople aromatu cytrynowego
  • kolorowa posypka
  • tłuszcz do smarowania blaszki

Sposób przygotowania:

Babka z migdałami i cynamonem
Masło utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy, jajka, aromat, cynamon i wymieszać.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, rodzynki, migdały. Dokładnie wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki o wymiarach 19 x 30 cm. Piec w temperaturze 150-170 st.C około 75 minut. Udekorować kolorową posypką.

Tagi:

jajko jajka