Sposób przygotowania:
Babka z sercem dla zakochanych
Masło w temp pokojowej ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i mieszamy (miksujemy), a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie równe części i do jednej z nich dodajemy barwnik i dokładnie mieszamy. Czerwone ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą foremki i pieczemy w 180 stopniach ok 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli będzie suchy to ciasto jest upieczone. Z ostudzonego ciasta foremką w kształcie serca wycinamy kształty. Keksówkę ponownie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą i wlewamy na dno cienką warstwę ciast. Na cieście układamy serduszka jedno obok drugiego przez całą długość foremki. Przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 45-50 minut do suchego patyczka.