Sposób przygotowania:
Sernik w paski na zimno z bałwankami
Żelatynę namoczyć w 1 szklance wody.
Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodać cukier, cukier waniliowy oraz żółtka.
wszystko razem dobrze utrzeć, następnie dodawać po łyżce ser do masy maślano jajecznej.
Mleko delikatnie podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę która napęczniała w wodzie.
Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową.
Mleko z żelatyną wlewamy do masy szybko miksując.
Masę serową dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao i mieszamy szybko.
Masę wlewamy do tortownicy po 3 łyżki, raz białą, raz ciemną (tak jak robi się ciasto zebra).
Staramy sie robić to szybko, gdyż masą tężeje szybko.
Schładzamy w lodówce ok 3 godziny, dekorujemy dowolnie.
Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodać cukier, cukier waniliowy oraz żółtka.
wszystko razem dobrze utrzeć, następnie dodawać po łyżce ser do masy maślano jajecznej.
Mleko delikatnie podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę która napęczniała w wodzie.
Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową.
Mleko z żelatyną wlewamy do masy szybko miksując.
Masę serową dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao i mieszamy szybko.
Masę wlewamy do tortownicy po 3 łyżki, raz białą, raz ciemną (tak jak robi się ciasto zebra).
Staramy sie robić to szybko, gdyż masą tężeje szybko.
Schładzamy w lodówce ok 3 godziny, dekorujemy dowolnie.