Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce do ziemniaków. Boczek, kabanosy i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Do ziemniaków dodać żółtka, czosnek przestudzony boczek z kabanosem i cebulą oraz kaszę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Z białek ubić pianę i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Do większej formy keksowej przełożyć masę, wyrównać powierzchnię. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 80 minut. Podawać na gorąco lub na zimno.
Weronka
mali.na
bajtek
zewa
Rzeczywiście, dzięki. Oczywiście z białek ubić pianę.
Sarenka
anemon
jaNina
cherry
zewa
O dzięki za usunięcie chochlika, bo miałam edytować przepis.
zewa
kasiunia.1981
dusia30
zewa
Bardzo mi miło Dusiu, że moje przepisy przypadły Ci do gustu.