kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Babka ziemniaczana

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszna babka ziemniaczana na ciepło i zimno.

Babka ziemniaczana

Składniki:

Babka ziemniaczana

 

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczana
.





Ziemniaki, czosnek, cebulę obrać zetrzeć na tarce lub w mikserze. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć (zostawić 10 dkg na spód i wierzch ciasta). Do startych ziemniaków dodać boczek z tłuszczem, sól, pieprz. Wszystko wymieszać. Na blaszce poukładać boczek pokrojony w paski, wlać ziemniaki. Na wierzchu pokłaść paski i plasterki boczku. Piec w temp. 170*c, piec w zależności od grubości ciasta. Ciasto powinno odchodzić od foremki.