pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Babka ziemniaczana z dziczyzną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babka ziemniaczana z dziczyzną

Babka ziemniaczana z dziczyzną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka ziemniaczana z dziczyzną

 

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczana z dziczyzną
Ziemniaki wraz z cebulą trzemy na tarce. Odlewamy łyżkę krochmalu. Dziczyznę (części gulaszowe z dzika) mielimy w maszynce. Przyprawiamy solą oraz pieprzem czarnym. Słoninę drobno siekamy lub mielimy. Dodajemy do niej dziczyznę. Przyprawiamy majerankiem i mieszamy. Taką masę mięsną dodajemy do startych ziemniaków i również dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do blaszki. Na wierzchu babki układamy paski boczku. Tak przygotowaną wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170C. Pieczemy około 1,5 godziny. Smacznego.
Babka ziemniaczana z dziczyzną
Części gulaszowe z dzika mielimy i mieszamy ze słoniną
Babka ziemniaczana z dziczyzną
Masę ziemniaczaną dodajemy do mięsnej i mieszamy
Babka ziemniaczana z dziczyzną
Tak przygotowaną masę przekładamy do blaszki z plasterkami boczku
Babka ziemniaczana z dziczyzną
Tak przygotowaną wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170C