Sposób przygotowania:
Babki wielkanocne.
Jajka ubijamy z cukrem na parze. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszamy razem i wsypujemy do wystudzonych jajek. Na koniec wlewamy tłuszcz ( olej lub roztopioną i wystudzoną margarynę ), mieszamy i dodajemy aromat. Można również dodać dowolne owoce lub rodzynki. Albo tak jak ja- połowę wylać do foremki posmarowanej i posypanej tartą bułką, do drugiej części ciasta dodać 2 łyżki kakao, wymieszać i wylać na jasne ciasto. Piec około 50 minut w średnio nagrzanym piekarniku- 180 stopni. Upieczoną babkę polewamy polewą czekoladową. Ozdabiamy cukrowymi jajeczkami, cukrową posypką i lukrowymi pisakami robimy np. kurczaka. Z tej porcji wychodzi mała babeczka i duża o średnicy około 23 cm.SMACZNEGO :)