Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Babki ziemniaczane ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Babki ziemniaczane ze szpinakiem

Babki ziemniaczane ze szpinakiem

Składniki:

Babki ziemniaczane ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Babki ziemniaczane ze szpinakiem

Szpinak zalewamy wrzątkiem na około 5 minut i odcedzamy, następnie smażymy go z czosnkiem na 2 łyżkach masła. Ziemniaki ucieramy z masłem, śmietaną, jajkiem, solą i mąką na gładką masę. 2/3 masy ziemniaczanej mieszamy z drobno startymi marchewkami i imbirem, a pozostałą część łączymy ze szpinakiem. W foremkach na babeczki nakładamy kolejno warstwy: z marchewką, ze szpinakiem i na koniec znowu z marchewką. Przykrywamy babeczki folią i pieczemy około 30-40 minut.