Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babucki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne małe babeczki pieczone w garnkach

Babucki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babucki

 

 

Sposób przygotowania:

Babucki
Jajka miskujemy z cukrem na puch, następnie dodajemy zmieszane mąki i proszek oraz aromat i miksujemy dalej. Na koniec wolnym strumieniem wlewamy wrzącą margarynę ciągle miksując na wolnych obrotach. odkładamy do małej miseczki kilka łyzek masy, która zmieszamy z kakaem. foremki przygotowujemy ze zwykłych matelowych misek lub małych rondelków czy garnuszków (ale bez plastikowych elementów!!). Kilka takich naczyń smarujemy w całości margaryną i posypuejmy kasza manną. Ciasto wlewamy minimalnie ponad połowe wysokości naczynia, a następnie ciemnym ciastem z kakaem robimy wzorki na naszych babuckach:) ładny wygląd i smakowite :)
Babucki
babki dwukolorowe
Babucki
babki pieczone w garnkach

Tagi:

jajko jajka