Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Bagietka maślana zapieczona :

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Prosta zapiekanka – bardzo smakowita .

Bagietka maślana zapieczona :

Składniki:

Bagietka maślana zapieczona :

 

  • 1 bagietka maślana
  • ½ kostki masła
  • 10 dag serka topionego kremowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Bagietka maślana zapieczona :
Rozetrzeć z solą ( na miazgę) czosnek . Zrobić pastę z masła, serka topionego , czosnku i natki pietruszki i doprawić do smaku solą jeśli trzeba .
Bagietkę ponacinać tak by się nie rozpadła .W nacięcia włożyć po łyżeczce pasty maślano-serowej . Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego do 200 * C piekarnika . Zapiekać 20minut ( po 15 minutach rozchylić folię )
Podawać w towarzystwie sałat, pomidorów lub grillowanych mięs .