Sposób przygotowania:
Bagietki czosnkowe
1. Drożdże wymieszać z mąką, solą i cukrem. Dodać do nich mokre składniki i wszystko wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania jednolitego i gładkiego ciasta. Uformować z niego kulę, umieścić w oprószonej mąką miski i przykryć ściereczką. Odstawić na około 1,5 godziny do podwojenia objętości (w ciepłe miejsce) 2. Ciasto krótko wyrobić i podzielić na 4 równe części. Z każdej uformować podłużną bagietkę, umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. Nożem nacinamy bagietki, robiąc wgłębienia. 3. Nadzienie: wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Za pomocą małej łyżeczki nakładać nadzienie do wgłębień. Piec w 190st.C około 15 minut. Wyjąć i lekko przestudzić. Podawać jeszcze ciepłe :) Smacznego!