Sposób przygotowania:
Bagietki czosnkowo - seroweETAP 1:
Masło stopić przestudzić. Drożdże wkruszyć do miseczki i wymieszać z cukrem, łyżką mąki i ciepłym mlekiem. Zaczyn odstawić na kilkanaście minut. Resztę mąki wsypać do miski. Dodać sól i masło, przegotowaną i przestudzoną wodę oraz zaczyn. Zagnieść ciasto.
Podzielić je na cztery równe części. Każdy kawałek ciasta uformować w podłużny wałek i ułożyć go na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić na ok. 50 minut.
Do szklanki wlać olej, przecisnąć obrany czosnek. Dodać sól, pieprz ziołowy i drobno pokrojony ser gouda. Wymieszać. Bułki naciąć z wierzchu po długości. W nacięcie powkładać przygotowany farsz.
Bułki wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec je ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Kilka minut przed końcem pieczenia posypać je startym drobno serem wędzonym. Piec aż się rozpuści.
Bułki po upieczeniu wyłożyć na metalową kratkę. Podawać ciepłe.
testing223
testing223
testing223
testing223