Sposób przygotowania:
Bagietkowa tarta z kiełbasą i papryką
Kiełbasę pokroić w słupki a parówki w pół plasterki. Papryki pokroić w kostkę. Do rozgrzanego oleju dodać bazylię, i wrzucić kiełbaski. Podsmażyć przez chwilę i wrzucić papryki i smażyć przez około 5 minut i zdjąć z ognia. Dodać ketchup,wymieszać. Bagietki pokroić w kostkę i przełożyć do miski.W drugiej misce roztrzepać jajka i przelać je pokrojonej bagietki. Dobrze wymieszać jajko z bagietką. Tortownice lub głęboką blaszkę do tarty wysmarować masłem.Wysypać pokrojoną bagietkę i uklepać ją na dnie i bokach tortownicy. Na wierzch wysypać usmażone kiełbaski z papryka. Posypać tartą mozzarellą i wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec około 15-18 minut ( do momentu aż ser dobrze się rozpuści). Wyjąć i podawać od razu Smacznego!
zewa
monikaT83
marietta