Sposób przygotowania:
Bajaderki z restek ciast
Ciasta i herbatniki pokruszyć na drobno, dodać, gęsty dżem porzeczkowy, bakalie, dokładnie wymieszać. Do rondla wlać mleko, dodać masło, kakao i cukier, mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić.
Następnie dodać pokruszone ciasto i rum , dokładnie wymieszać, odstawić do schłodzenia masy. Jak masa jest zbyt rzadka, można dodać pokruszone ciastka, a jak by była za gęsta , to dodać dżemu.
Z masy formować większe kuleczki, obtaczać w kokosie, orzechach lub herbatnikach, odstawić do lodówki
Następnie dodać pokruszone ciasto i rum , dokładnie wymieszać, odstawić do schłodzenia masy. Jak masa jest zbyt rzadka, można dodać pokruszone ciastka, a jak by była za gęsta , to dodać dżemu.
Z masy formować większe kuleczki, obtaczać w kokosie, orzechach lub herbatnikach, odstawić do lodówki