ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Bakłażan faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo prosty i zarazem smaczny pomysł na bakłażana, W tym przypadku nadziany mięsem mielonym i dodatkami.

Bakłażan faszerowany Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bakłażan faszerowany

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan faszerowany
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Przesmażyć na oleju. Dodać mięso i chwilę smażyć razem. W tym samym czasie bakłażana przekroić wzdłuż, wydrążyć i posiekać miąższ, a pesteczki wyrzucić.

Bakłażana lekko posolić od środka. Pomidora pokroić w kostkę i razem z posiekanym bakłażanem i natką pietruszki dodać do mięsa. Doprawić przyprawami i dusić chwilę aż składniki się połączą.

Na koniec dodać jajko. Wymieszać i napełnić bakłażana.

Piec około 45 minut. Pod koniec posypać serem.
Bakłażan faszerowany
Wydrążone bakłażany napełnić farszem mięsnym

Tagi:

bakłażan