Sposób przygotowania:
Bakłażan faszerowany
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Przesmażyć na oleju. Dodać mięso i chwilę smażyć razem. W tym samym czasie bakłażana przekroić wzdłuż, wydrążyć i posiekać miąższ, a pesteczki wyrzucić.
Bakłażana lekko posolić od środka. Pomidora pokroić w kostkę i razem z posiekanym bakłażanem i natką pietruszki dodać do mięsa. Doprawić przyprawami i dusić chwilę aż składniki się połączą.
Na koniec dodać jajko. Wymieszać i napełnić bakłażana.
Piec około 45 minut. Pod koniec posypać serem.
Bakłażana lekko posolić od środka. Pomidora pokroić w kostkę i razem z posiekanym bakłażanem i natką pietruszki dodać do mięsa. Doprawić przyprawami i dusić chwilę aż składniki się połączą.
Na koniec dodać jajko. Wymieszać i napełnić bakłażana.
Piec około 45 minut. Pod koniec posypać serem.