lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Bakłażan w śmietanie i koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bakłażan w śmietanie i koperku.

Bakłażan w śmietanie i koperku

Składniki:

Bakłażan w śmietanie i koperku

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan w śmietanie i koperku
Bakłażana umyj,osusz,pokrój na plasterki, następnie oprósz solą i pieprzem obtocz w mące i smaż na dobrze rozgrzanym oleju.

Śmietanę wymieszaj z 2 łyżeczkami mąki,dodaj gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz. Sosem zalej odsączone z oleju kabaczki które zagotuj,następnie dodaj posiekany drobno koperek i całość duś około 5 minut.

Tagi:

bakłażan